Πληροφορική για Παιδιά
Οι ξένες γλώσσες του μέλλοντος θα είναι… οι γλώσσες προγραμματισμού!Coding should be a ‘second language’ taught to all children
25th May 2016, Tim Cook (Apple)
Στόχος των προγραμμάτων
- Στην Πληροφορική για Παιδιά, τα προγράμματα συμβαδίζουν με το επίπεδο της μαθητικής τους ηλικίας, έτσι ώστε να μπορούν να κατανοήσουν θέματα της πληροφορικής ανάλογα με τις ανάγκες τους.
- Για τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, Στόχος είναι τα παιδιά να κατανοήσουν τη χρησιμότητα των Υπολογιστών στη καθημερινή ζωή αλλά και βασικούς κανόνες για την υγεία και την ασφάλειας τους (όπως οι ώρες χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών, η σωστή θέαση για την προστασία των ματιών και η κατάλληλη στάση του σώματος κατά τη χρήση των συσκευών)
- Στις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού δίνεται έμφαση σε πιο ειδικές γνώσεις προγραμμάτων και εφαρμογών
- Στις τάξεις Γυμνασίου προσεγγίζεται η ύλη του σχολείου και ξεκινάει η προετοιμασία για εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής
Τι μαθαίνουμε;
- Τα παιδιά με χρήση του υπολογιστή αλλά και του tablet, μαθαίνουν εφαρμογές όπως η ζωγραφική, η επεξεργασία κειμένου, η επεξεργασία υπολογιστικών φύλλων, η προβολή παρουσιάσεων, η πλοήγηση στο διαδίκτυο , εστιάζοντας αρχικά στις βασικές λειτουργίες τους.
- Επίσης τα παιδιά έρχονται σε επαφή τόσο με το software(προγράμματα) όσο και με το hardware(υλικό) των υπολογιστών.
- Ειδικά για το Διαδίκτυο, μαθαίνουμε τους κανόνες ασφαλούς χρήσης καθώς και τρόπους προστασίας από πιθανούς κινδύνους.
Πως προγραμματίζουμε;
Από τις μικρές τάξεις του Δημοτικού, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον προγραμματισμό, μέσω tablet που τους φαίνεται πιο οικείο και εύκολο, και χρήση προγραμματιστικού περιβάλλοντος όπως Junior Scratch, Marco Run, με εντολές κατάλληλες για μικρότερες ηλικίες.
Συνεχίζοντας σε μεγαλύτερες τάξεις μαθαίνουν τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά, από το ΜΙΤ Lifelong Kindergarden.
Πως συμμετέχουν οι γονείς;
Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά, έρχεται όταν συνεργαστούμε όλοι μαζί Γονείς+Παιδιά+Δάσκαλοι
Οι γονείς μπορούν να “συμμετέχουν” στο μάθημα, παροτρύνοντας τα παιδιά, μέσα από τρόπους που αυτά αντιλαμβάνονται καλύτερα.
Μέσω ειδικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας, δάσκαλοι, μαθητές και γονείς συνδέονται σε πραγματικό χρόνο μέσω smartphone, tablet, laptop – οι γονείς μπορούν να δουν και να κάνουν “like” στις δημιουργίες των παιδιών την ώρα που αυτά κοπιάζουν στο μάθημα, ενώ αντίστοιχα τα παιδιά νιώθουν το μπράβο, την ώρα που προσπαθούν και το έχουν ανάγκη.
Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;
Καλέστε μας ή περάστε από κοντά για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα Προγράμματα και τις Υπηρεσίες του Info Τraining.