Εκπαιδευτική Ρομποτική

Μαθαίνουμε φτιάχνοντας...

Τι είναι;

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι μία καινοτομία, που βασίζεται στην εκπαιδευτική μέθοδο S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering, Mathematics).  Συνδυάζει τις αρχές της επιστήμης, της τεχνολογίας,  της μηχανικής, των μαθηματικών για την  δημιουργία ρομποτικών κατασκευών που αντιστοιχούν σε εφαρμογές του πραγματικού κόσμου.

 

 

Οι κατασκευές της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «ζωντανεύουν», αφού προγραμματιστούν με ειδικές εντολές, μέσω υπολογιστή ή tablet – δίνοντας στα παιδιά την ικανοποίηση της εφαρμογής της πληροφορικής σε πλήρως λειτουργικές και ολοκληρωμένες  δημιουργίες

U

Πως διδάσκεται;

Στο τμήμα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τα παιδιά συμμετέχουν σε μικρές ομάδες (2-3 ατόμων). Ανά ομάδα χρησιμοποιούν ξεχωριστό εκπαιδευτικό πακέτο  της LEGO Education μαζί με υπολογιστή ή tablet, ώστε να φέρουν εις πέρας Projects ρομποτικών κατασκευών, στα οποία  τα παιδιά εναλλάσσουν τους ρόλους του σχεδιαστή, του κατασκευαστή και του προγραμματιστή.

 

Χρησιμοποιείται κατάλληλο εκπαιδευτικό πακέτο, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Τα παιδιά εντάσσονται σε τμήματα ανάλογα με την τάξης τους (προσχολικής ηλικίας, μικρές τάξεις δημοτικού, μεγαλύτερες τάξεις δημοτικού, γυμνάσιο)

Μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής, ενισχύεται η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών κάθε ηλικίας.

Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, χρησιμοποιούνται ειδικά ρομποτάκια που προγραμματίζονται ζωγραφίζοντας…

Τι φτιάχνουν τα παιδιά;

Τα παιδιά  θα έρθουν σε επαφή με τα γνωστά δομικά στοιχεία (τουβλάκια Lego) και επίσης λόγω του ειδικού εκπαιδευτικού πακέτου θα γνωρίσουν επιπλέον στοιχεία όπως  ηλεκτρονικές μονάδες(smart hub), κινητήρες , αισθητήρες κίνησης. Επιπλέον  των καθοδηγούμενων Projects, τα παιδιά θα κληθούν να λειτουργήσουν αυτόνομα , θα εξερευνήσουν, θα  σχεδιάσουν, και θα δημιουργήσουν δικά τους μοντέλα, ώστε να εξελίξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την επεξήγηση και την παρουσίαση της τελικής λύσης, ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν και αυτές τις δεξιότητες.

Σε τι οφελεί;

 • Τα παιδιά μαθαίνουν  να συνδυάζουν τις αρχές της επιστήμης, της τεχνολογίας,  της μηχανικής, των μαθηματικών που ήδη έχουν γνωρίσει από αντίστοιχα μαθήματα.
 • Αντιλαμβάνονται την αξία της ομαδικής προσπάθειας για την ολοκλήρωση ενός έργου.
 • Προοπτική συμμετοχής σε Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
 • Αποκτούν χαρακτηριστικά Υπολογιστικής/Αλγοριθμικής σκέψης όπως:
  • Λογική αιτιολόγηση
  • Αναζήτηση προτύπων
  • Οργανώνουν και αναλύουν δεδομένα
  • Δημιουργούν μοντέλα και κάνουν προσομοιώσεις
  • Χρησιμοποιούν τους υπολογιστές για να τεστάρουν και τα μοντέλα και τις ιδέες τους

 

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

Καλέστε μας ή περάστε από κοντά για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα Προγράμματα και τις Υπηρεσίες του Info Τraining.

Shares
Share This